Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rusové by zřejmě byli rádi, kdyby Ukrajina vstoupila do EU. Získali by tak v EU velkou "pátou kolonu" a mohli by mnohem účinněji vnitřní poměry EU a její vnější politiku ovlivňovat. Přes ruskojazyčné Ukrajince by to šlo snáze a šířeji než přes prodej plynu a ropy. Samozřejmě - otevřeně to přiznat nikdy nemohou.

I pro nás by bylo lépe, kdyby Ukrajina vstoupila. Vnitřní poměry v EU by se radikálně změnily, protože cca 60 milionů Slovanů navíc by nebylo lze germánské většině v EU tak snadno politicky převálcovat.

Zda by na tom Ukrajinci vydělali nebo na to doplatili, to si nejsem jist.

Ukrajina totiž není homogenní stát, není to historický stát. Je to takový podivný slepenec. Kus patřil ještě nedávno Polsku (Lvov byl druhé největší polské město), kus Československu a před tím Uhrám, K Uhrám ale patřilo ještě více než jen Podkarpatská Rus, pokud se nemýlím, ještě i Černovice bývaly součástí habsburgské monarchie; Krym patřil až do Nikity Chruščova Rusku.

Možná se teď Ukrajina rozpadne a východ s Krymem si vezme Rusko a západní části si vezme EU.

Kdo ví, co z toho ještě může být.

1 0
možnosti

Drahý autore, nebuďte prosím naivní.

nemám problém s Vámi souhlasit v kritice EU, ale  jste neuvěřitelně naivní co se týče Ukrajinců, Ukrajiny a Ruska. Takže  je pro Vás:

Na Ukrajině mají totalitu, politické procesy, censuru, omezení svobody pohybu, tisku, názoru. Ukrajinci dobře vědí co je EU zač ale také vědí, že při všech chybách EU se s ní snáze zbaví totality. Zahájení přístupových pohovorů je pro tě  primárně zástupným tématem které vyjadřuje jejich boj za svobodu.

CHápu že chcete sbírat karmu kritikou EU, ale volbou záminky jste prokázal velkou naivitu.

2 2
možnosti
Foto

Kolikrát jste byl na Ukrajině, že tak přesně znáte všechny uvedené hrůzy?

0 0
možnosti

Bez ohledu  na to, jak naši mocipáni EU zneužívají ve svůj prospěch můžeme být ještě  moc rádi, že tam jsme. Jinak by se totiž už vůbec nekontrolovali...

2 2
možnosti
Foto

Myslíte? Já to tak nevidím. To co třeba vyváděl Petr Nečas se svojí nyní manželkou se Vám zdálo v souladu s evropskými normami? Mně tedy ne.

Možná by se dalo i říci, že naopak, evropské fondy přispěly k obrovskému rozvoji kriminality.

3 0
možnosti

Autore, článek se vám velmi povedl, jen co je pravda. R^ Nějak mi ještě nikdo dost dobře nedovedl říct, proč v tomhle trapném spolku figurujeme. A popravdě, nepotřebuji to vědět, už to vše, co se děje kolem, stačí na blinkání. O těch rozhlednách je to i vtipné...:-)

5 0
možnosti

;-D;-D;-D autor shání podpisy pro vystoupení z EU.Jak to říkal ten doktor Štrosmajer?? Kdyby blbost nadnášela tak autor bude holubička. ;-D;-D;-D

3 4
možnosti

EU ma spousty chyb, ale ekonomicky rust zemi, ktere v nedave dobe vstoupily do EU je nezpochybnitelny. Rikaji to cisla, ale je to videt i v realite. Je treba propastny rozdil mezi predevropskym a dnesnim Rumunskem. Je to videt ale i na Slovensku nebo v CR. Pro obyvatele CR ten obrovsky pokrok od vstupu do EU nejspis nevnimaji protoze jde o postupny proces, ja do CR jezdim jen obcas, rust proto vidim zretelneji. Jestli je ale evropska cesta vyhodna i pro Ukrajinu si nejsem jisty a to presto, ze to Ukrajincum ze srdce preji. Ono je treba opravdu obrovsky rozdil mit v kapse pas obcana EU nebo Ukrajiny.

2 1
možnosti

Na Slovensku mají vysokou nezaměstnanost a rekordní dluh - a to mají i registrační pokladny a euro!!!:-)

2 0
možnosti

J61a59n 91H16l88e57d30í14k

2. 12. 2013 22:47

mocně naivní je sám autor, kt. básní o "Ukrajinské svobodě", svobodném trhu atd, realita je opačná a smutná. V čem Brusel totálně zklamal, je nulová obrana před přivandrovalými muslímy a Afričany, kteří  škodí a prosazují adaptaci po evropských domorodcích a sami zuřivě odmítají jakoukoli asimilaci. Tento problém bude v Evropě i v USA rozhodující.  Po stránce výroby tovaru lze očekávat krutou ofenzívu Číny, Malajzie a Indie, nízkým cenám se žádná zhýčkaná země nemůže vyrovnat. Stejně jak se rozpadla lenivá a pohodlná společnost Velké římské říše, stejně se rozpadne i Evropa--- pokud v Bruselu zasednou inteligenti--- mohou tomu zabránit, jednotlivé státy však určitě nikoliv.

3 0
možnosti

Ukrajinci neznají EU, ale poznají jej. Polovina z nich chce do EU, protože zažívají to stejné, co před deseti lety my. Mediální masáž která stojí stamiliony. Rohlíkem se dá opít velká část lidí a media dokáží ovládnout masy lidí. I proto si třeba pan Bureš kupuje media. Tamní "eurohujeři" jsou ovlivněni mediální masáží, nic víc, nic mín. Dnes už couvají Poláci, Madaři, Srbové, Britové, v Rakousku ve volbách velká část také pochopila. Jsou padlí na hlavu tyto stamiliony lidí nebo pár eurofanatiků, nevidící blížící se katastrofu. Čím později přijde, tím víc bude bolet. Mírnější bude u zemí, které budou mít vlastní měnu. S Eurem bude situace v ostatních zemích téměř neřešitelná. Převládne tam extremismus a anarchie. Velmi rád bych se pletl, ale světové zkušenosti mnoha států dokazují bohužel tu horší variantu.[>-]

6 4
možnosti

To je dost velká hloupost.

3 3
možnosti

Rozumy mudrlantů bez životních zkušeností jsou k pousmání, ale pokud necháme bez povšimnutí bujet jejich blbost, můžeme si neradostnou historii pod ruským autoritářstvím zopakovat ...

3 1
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x

Seznam rubrik