Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Autore, paralela s rozdělením Slovenska mne během čtení vašeho článku napadla dříve, než jste ji stihl zmínit, ale v jiném gardu. Pokud by (čistě hypoteticky) Slováci napadli kasárna, muniční sklady, policejní stanice, státní úřady a obsadili by je se zbraněmi v rukou, přičemž by tekla krev lidí, kteří v nich slouží, pak by přirovnání k Ukrajině bylo trefnější ... leč nestalo se tak. Já osobně jsem nezaregistroval snahy západních ukrajinů vraždit ty východní ... chápu, že je špatné, když umírají lidé ať už je to z jakéhokoliv důvodu, ale rozhodně to není o tom, že by "kyjev" chtěl vyhladit celý "donbas". Kromě toho, že by mu to beztak neprošlo, tak hlavně to nedává žádný smysl.

Myslím si, že po "úspěchu" s obsazením Krymu se někdo pokusil stejný scénář zopakovat jinde ... a narazil. Bohužel ani na Krymu nešlo o to, že by se lidé rozhodli a po domluvě s centrální vládou se dohodli na oddělení, potažmo po dohodě Moskva-Kyjev na nějakých náhradách, zárukách atp. Opět prostě a jednoduše povstal kdosi se zbraní v ruce ...

Z mého pohledu je agresorem ten, kdo první zvedne zbraň a použije ji k prosazení své vůle. A jak mi asi dáte za pravdu, s agresorem se obyčejně v rukavičkách nejedná, násilí plodí jen násilí ... to by si měl každý potenciální agresor uvědomit.

6 1
možnosti
VP

http://gloria.tv/media/F9po9etKpfP 

Nemám zapotřebí reagovat na blábol autora ale doporučují mu ať se podívá na přiložené http. Snad potom  změní názor.

0 0
možnosti
PT

Tak jsem našel sílu se na to podívat do konce. Proč sem prosím vás dávate takovouhle neskutečnou propagandistickou agitku, to je jak natočené za Husáka o šťastném životě v socialismu. Tohle snad musel autorovi finacovat Putin.

Jsem furt čekal že autor zajede také třeba někde za krymskými Tatary, nebo za ukrajinskou menšinou,   aby se jich zeptal jak se jim daří. Dle zpráv které přicházejí se jim dobře nedaří, je hroženo těm kdo nechce ruský pas, znárodňují (tedy kradou) se jim jejich firmy, krymští Tataři burcují světovou veřejnost aby jim pomohla. Nedaří se ekonomicky ani lidem jejichž příjmy byli záviské na turistech, ti dneska musí živořit.

Že EU zavedla na Krym sankce, to mělo jasnou příčinu, to bylo za to znárodňování a útisk menšin na Krymu.

Ale v tomhle propagandistické paskvilu vidíme jen samé vysmáté zfanatizované ruskáky jek souhlasí a tleskají + k tomu samé historické "důkazy" že Krym patří jen a jen rusákům.  

Apropo divil bych se že v USA novinách se píše o okupační ruské armádě na Krymu, která všude vartuje a zastrašuje, o tom že na Krynu hrozí akutní nebezečí života atd., to jsou snad jen autorovi poluční sny. Pokud se tohle nepíše v našich svobodných medíích tak v USA určitě také ne. Všem je jasné že na Krymu je klid a mír, smrt tam nehrozí ale pronásledování nesouhlasících tam hrozí stejně jako u nás za Husáka a ekonomické problémy tam musí mít hodně lidí a ti asi tak vysmátí jako na těch záběrech asi nebudou. Rv

2 0
možnosti
JP

J60a49n 41P37l94a19c63h77ý

25. 1. 2015 10:48

Pane autore, vy si snad děláte srandu!

Jak můžete srovnávat Ukrajinský rozkol s rezdělením Československa???

Ten, kdo vzal do rukou zbraně, a bez jakéhokoliv vyjednávání prohlásil ukrajinské území uzemím svým, byly separatisti z řad ruské menšiny, né Ukrajinci ale Rusové!!!

Proti takovémuto naprosto protiprávnímu jednání musí zasáhnout bezbečnostní složky státu. Udělal by to každý stát v Evropě, USA i v Rusku! Možná jste to nepostřehl, ale Ukrajina i EU se snaží dojednat příměří. Ten kdo v posledních hodinách říká, že příměří nebude, nebo ho nepotřebuje je Ruský vůdce ruských separatistů. Navíc, Putin už několikrát prohlásil, že stahuje vojska od ukrajinských hranic. To ho snad armáda neposlouchá, že to musí nařizovat několikrát? Stejně tak v Austrálii Putin prohlásil, že je šance na rychlé vyřešní krize. Tak kde je? Proč o tom nejedná s Ukrajinou a i s EU???

Rusové jsou evidentně prolhaní a je nanejvýš obtížné snimi o čemkoli jednat. Vždy se zachovají jinak!

A v tom možná tkví to slovo Putinismus.

A Ukrajina v EU není jen černobílé. Nikde není dáno, že když bude UK v EU, tak že nesmí dál obchodovat s Ruskem!

EU moc dobře ví, jak na tom UK je. EU je ochotna UK poskytnout prostředky pro rozvoj, a co Rusko, také chce UK pomoci??? Zatím to tak vůbec nevypadá! Není potom divu, že se Ukrajinská většina obrátila k západu.

8 4
možnosti
JJ

Máte pravdu, princip územní integrity předvedli Rusové v případě Čečny, která se také chtěla osamostatnit. V případě Ukrajiny však Rusové uplatňují princip práva na sebeurčení. Putinismus lze chápat jako znovunastolení imperialistické doktríny v Rusku.

3 1
možnosti
TB

Docela by mne zajímalo, kolik kopějek vyplácí Kreml za udělení minuska u nepohodlných komentářů a kolik ho bude stát tento příspěvek :-)

3 3
možnosti
PH

Blbovi dám mínus klidně i zadarmo.

2 1
možnosti
TP

Propagace Putinismu na stránkých Babiš dnes, odporné, nechutné, svinstvo

1 3
možnosti
MJ

M39i16l80a16n 67J62i72r62a

25. 1. 2015 6:47

Já bych řekl,že po rozpadu sovětského impéria,kdy Rusko přišlo o státy t.zv."varšavské smlouvy",t.j.o satelity,určité a mocné politické síly v Rusku,jejichž hlavou je Putin a jeho klika,nasedly na koně obrody proruského vlivu na evropské státy.Musíme si uvědomit,že bývalé sovětské republiky se najednou ocitly bez vlivu a pomoci ruské (nejvyspělejší a zároveň nejrigidnější) části SSSR.A tady Putin našel své pole působnosti.Dosti dlouho před vypuknutím ukrajinské krize budoval svou pověst jakéhosi ruského bohatýra,který vrátí moc bývalému SSSR samozřejmě pod ruským praporem.Tady jsou ,domnívám se, některé z příčin toho,čemu autor článku říká "putinismus", Je jisté,že je to pouze "zkratka" (a nepříliš šťastná) celé problematiky.A bude,myslím,dloho trvat než se Rusko buď stane součástí Evropy (se všemi klady i zápory) nebo se opevní i upevní jako  jakýsi historický útvar něčeho,co bude stále silné a nebezpečné.

2 0
možnosti
OP

Typický názor putinisty , tanky vidí jen z východu. Asi nikdy nebo už dlouho na Ukrajině nebyl, ale názor má jasný. Takových jasnozřivců jsou na Novinkách stovky. Divná společnost lidí, co nezařili ani rok 1968 a chtějí poučovat o Rusku.

3 4
možnosti
JM

A teď zapeklitá otázka: napadl západ východ nebo východ západ. Kdo poslal armádu na své spoluobčany, když ti řekli, že juntu v Kyjevě odmítají?

7 3
možnosti
PJ

Proč tedy teď separatisti dobývají Mariupol?

2 0
možnosti
JM

Je to součást Doněcké oblasti, Petře. Oni jasně deklarovali, že si svou zemi vezmou celou. Proč by se tam jinak ukrajinská armáda zakopávala, když původně byla linie fronty pár kilometrů od ruských hranic?

2 2
možnosti
AB

Souhlas. Je zajímavé, že části Ukrajiny, původně spadající pod Polsko nebo Československo, jsou náhle ta pravá Ukrajina a části historicky opravdu ukrajinské jsou dnes označovány za separatistické. To je trochu proti logice. Uvažovali jste o tom?

3 3
možnosti
OP

Brichto uvažuj taky pořádně. Zakarpatskou Ukrajinu nám sebrali Rusáci a názor tamních obyvatel je moc nezajímal.

5 1
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x

Seznam rubrik