Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

Je totální nesmysl mít společnou měnu a rozdílné daňové zákony. Pokud by měla společná měna fungovat tak musí být společné daňové zákony, to je korporátní daň, DPH, daň z majetku, atd. Dále by se museli srovnat platy a kupní síla, jinak dojde jen a jen k ožebračování chudších států. Současné nastavení podmínek fungování Eura je amatérské a není života schopné, Klause jsem celý život nemusel ale v tomhle má svatou pravdu

0 0
možnosti
VV

Mne prekvapilo porovnani rustu HDP zemi Eurozony od roku 1950 dodnes.

Cili i Slovenska, Slovinska, Makedonien a Baltickych zemi. Jak tyto Autor spocital?

0 0
možnosti
Foto

Zkuste podnikat v zahraničním obchodu. A třeba v Německu zkusit platit korunou. ;-D

1 0
možnosti
MK

Nas export miri predevsemim do Nemecka. Nebo je to lez? :)

0 0
možnosti
DB

Bodů nevýhod společné měny máte opravdu mnoho a tak pole nálady se někdy k nějakým vyjádřím.

1)Teorie optimální měnové zóny 

Tato teorie skutečně existuje, ale jako spousta ekonomický teorií, je to teorie nedokonalá ba přímo špatná. Přesto se cituje a to vysokými odborníky. Jenže je třeba se nenechat zmást ani těmito odborníky.

Evropa bude mít a již má jistá omezení vyplývající z historie. Evropané se cca 1000 a více let navzájem válečně napadali a mají tedy národnostně nebo jazykově motivovanou nenávist proti jiné skupině evropanů. To ale svým způsobem mají i v USA s vytvářením jazykových a etnických subkultur. 

Ekonomika oblastí nehraje až tak velikou roli. Nastudujte si ekonomiku USA podle států, podle jejich rozdílné životní úrovně a uvidíte, že zde tato teorie kompletně selhává.

Mobilita všech ekonomických faktorů je daná kdekoliv, jen v Evropě právě máme jazykový problém.

Spojené Státy Evropské je cíl a z historických důvodů bude velmi obtížná cesta k tomuto cíli. Především pro to, že jistí politici v Evropě jsou nejspíše placeni z jiných velikých ekonomických bloků za to, že nám sem do hlav našich lidí zasévají sémě nedůvěry a rádoby logického odůvodnění proč je spojená Evropa něco špatného. Otázka pak je jen jedna. CUI BONO? a jsou vlastně jen tři celky, kterým by to mohlo vadit, protože by pro ně Spojené Státy Evropské byly velikým ekonomickým nebezpečím.  První jsou USA, protože by byly ekonomicky -a to ej to nejpodstatnější-menší a méně výkonné než spojená Evropa. Druhým blokem je Čína a třetím Rusko. Jde totiž jen o evoluční funkci velikosti a ekonomické výkonnosti. A Evropa má velikou šanci být nejlepší na světě. A z toho jde některým ustanoveným mocnostem strach. A tak bojují proti. A bojují tzv. hybridní válku. Válku pomatením obyvatelstva nesmyslnými myšlenkami. K tomuto doporučuji načíst problematiku memetiky.

Skutečnost, že jistý pan Klaus tuto teorii také hlásá je prvním signálem, že asi tato teorie není dobrá.  Další kritika kritiky později.

1 0
možnosti
Foto

Evropská unie je jako hrát skořápky. Nejprve něco vyhrát a pak jen platit. Postaví vám cyklostezku vedle rozpadající se silnice. Nacpe spoustu do nějakých zbytečných projektů, poradců hodnotících komisí a nesmyslů, které budeme platit za pár let. Jenom administrativní aparát EU je hromada peněz.

2 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x

Seznam rubrik